ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
HomeUčenik SŠ Mate Balote juniorski prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu

OBAVIJESTI

25.01.2016.
Slike s nacionalnog prvenstva u ciklokrosu dostupne su u Fotogaleriji


10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


Učenik SŠ Mate Balote juniorski prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu

paolo rigoMaturant poljoprivrednog smjera Paolo Rigo, inače Pazinjan, državni je juniorski prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu cross country. Ovaj samozatajan i skroman mladić iza kojeg su mnoge osvojene utrke i puno medalja kao da skriva svoje kvalitete. Da bismo ga bolje upoznali, postavili smo mu nekoliko pitanja.

Koliko se dugo baviš biciklizmom i kako je sve počelo?

Biciklizmom se bavim već devet godina. Oduvijek volim bicikl, počeo sam trenirati u MTB Pazin Istra, a već tri godine član sam BGK Tuškanac iz Zagreba i nastupam za reprezentaciju Hrvatske.

Je li istina da si ti jedan od osnivača kluba MTB Pazin Istra?

Da, to je točno. Kad sam se ja počeo baviti MTB nije bilo kluba oko kojeg bi se okupljali, pa smo osnovali klub, a ja sam bio jedan od prvih članova.

Koja je razlika između klasičnog biciklizma i brdskog biciklizma?

Razlika je u samoj stazi, u klasičnom biciklizmu vozi se po cesti i na trasi nema većih odstupanja, dok se u brdskom biciklizmu vozi po prirodi gdje je staza nepredvidiva. Vozi se po svim vremenskim uvjetima.

Koliko često treniraš i koja je obavezna oprema?

Treniram svaki dan oko dva sata, trčim i vježbam u teretani. Pored tzv. «mountain-bike» bicikla, od opreme tu je obavezno kaciga, dres, šprinterice (tenisice) i navigacija.

Što si sve osvojio ove godine?

Osvojio sam državno prvenstvo u XCO, XCM i XCPP kategoriji, plasirao sam se drugi na državnom prvenstvu «Učka uspon 2012». Ove sam godine sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Austriji i bilo je to nezaboravno iskustvo. Iduće godine svjetsko je prvenstvo u Rio de Janeiru.

Što je važno za nekoga tko se želi baviti brdskim biciklizmom?

Važna je ljubav prema onome što radiš, jer kad nešto voliš nema zapreka i ništa ti nije nemoguće. Važno je za početak imati kacigu, dres i malo spretnosti. Treba reći da ima i sve više cura koje se natječu u pojedinim kategorijama i postižu dobre rezultate.

Koji su ti planovi za budućnost?

Planiram se i dalje baviti brdskim biciklizmom, sljedeći mi je korak prelazak u kategoriju elit. Klub me podupire i dobivam sve što mi je potrebno za daljnji napredak, u skoroj budućnosti dobiti ću i novi skupocjeni bicikl marke Ghost od sponzora Ozon sport, rekao nam je Paolo koji je uz obaveze u školi i sekciji mladih vinara pronašao vremena za intervju.

Vremenska prognoza

Fair

5°C

Zagreb

Fair

Humidity: 61%

Wind: 3.22 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Go to top