ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
Home

OBAVIJESTI

25.01.2016.
Slike s nacionalnog prvenstva u ciklokrosu dostupne su u Fotogaleriji


10.07.2015.
Slike s utrka XCO Samobor 2015. i Divlje podsljeme 2015 dostupne su u Fotogaleriji


21.01.2015.
MTB odbor je usvojio predkalendar MTB utrka i NP za 2015. Konačno usvajanje kalendara utrka biti će na skupštini HBSa. Predkalendar možete pogledati ovdje.


14.10.2014.
Slike s zatvaranja sezone 2014. dostupne su u galeriji


28.09.2014.
Slike s Parenzane 2014. dostupne su u galeriji


Masa x brzina=?

Dragi moji Tuškanci!

S velikom tugom i vremenskim odmakom od 20 dana javljam Vam tužnu vijest da me zauvijek napustila moja draga specka Author CA 6600. Nakon 15 godina natjecateljskog biciklizma i puno padova na treninzima i utrkama došla je i prva prometna nesreća na biciklu. Tužan događaj zbio se u nedjelju 1. ožujka 2015. godine u 14 sati. Vraćao sam se s treninga i odrađenih 120 km ceste te usput navratio do Golf i ladanjskog kluba Zagreb, a zatim preko Arena centra do Laništa. Prolazeći kroz parkiralište trgovačkog centra Arena i poštujući sve postavljene prometne znakove u jednom trenutku, bočno s desne strane, bez zaustavljanja doletio je Renault Clio i oduzeo mi prednost. Brzi refleksi, okretnog 58. godišnjaka i snažno kočenje, nažalost nisu pomogli, pa sam se prednjim kotačem zabio u njegova zadnja lijeva vrata te preletio s biciklom i tresnuo na asfalt. Samog pada se ne sjećam, ali nakon malo ležanja ustao sam se i ustanovio da nemam težih ozljeda.

Skupili su se ljudi, jedna stara baba s pokvarenim i trulim zubima uporno mi je htjela pružiti umjetno disanje, no ipak smo nazvali hitnu pomoć, a u razgovoru s njima sam im poručio da ne dolaze. Nazvali smo prometnu policiju, a u međuvremenu sam pogledao bicikl i imao što vidjeti. Rama se raspala na mjestu gdje se nalaze ležajevi vilice, prednji Mavic-ov kotač je bio sav presavijan, ručke kočnica izudarane, a vilica naizgled cijela. Policijski uviđaj obavio je policajac koji je srećom rekreativni biciklista, tako da mu nisam morao ništa posebno objašnjavati i vrlo korektno i stručno je obavio posao. Doma su me odvezli žena i kćer, a kada sam se ohladio počelo je sve boljeti od desnog kuka, lakta do rebara i desne strane prsa. Bol nad rebrima i prsima bila je dosta snažna i jako teško sam se ustajao iz kreveta. Idući dan sam s ostacima bicikla otišao u Remetinec na procjenu štete, a na nagovor kolega s posla popodne nazvao člana našeg kluba Nevena Kriveca, da mi organizira liječnički pregled u bolnici.

I tako sam ja oko 22 sata otišao do Nevena koji je uz svu hrpu posla i pacijenata u noćnom dežurstvu uspio organizirati klinički i RTG pregled. Nisu ustanovljene teže povrede i propisani su ledeni oblozi i vježbe disanja. Zatim je, vjerojatno po pravilima službe ipak odlučeno da mi ultrazvukom pregledaju trbušnu šupljinu. I tu mi se dogodila najljepša stvar u cijeloj toj strci, boli i tuzi za izgubljenim biciklom koja me zadesila zadnja dva dana. Uđem ja u ordinaciju i čekam, nigdje nikoga, prigušena svjetlost i tišina. Kad, pojavi se doktorica, mlada zgodna plavuša od čije me pojave i ljepote odmah prošla sva bol. U mraku i tišini njene ordinacije strpljivo mi je sondom klizila po koži, te ugodnim i toplim glasom uzimala anamnestičke podatke i komentirala nalaz. Pažljivo je pregledala sve unutrašnje organe i ustanovila je da je sa mnom sve u redu.

Ne znam koliko je dugo trajao pregled, ali svakako prekratko da bi sa lijepom doktoricom ostvario kvalitetniji i sadržajniji odnos pacijent-liječnik. Nisam se ni snašao, a već je došao Neven koji me ispratio do vrata, a ja sam polako šepajući otišao u mračnu i hladnu zagrebačku noć. Moj oporavak je spor, ali na sreću uspješan. Još uvijek me boli kada se nakašljem ili glasno nasmijem. No, tuga za biciklom je sve veća, pogotovo kada na cesti ugledam kolege bicikliste. Lijepa doktorica još uvijek mi se pojavi u mislima i možda bi trebao otići na kontrolu!?

Na kraju želim se svima zahvaliti na pomoći, pažnji i podršci. Moj savjet vam je da dobro pazite na sebe u vožnji, a ako se i dogodi prometna nesreća obavezno pozovite policiju. Hitna pomoć može biti problem, jer vas mogu odvesti u bolnicu, a bicikl ostane na mjestu udesa, pa se onda sve zakomplicira s policijskim očevidom i naplatom štete.

Do prvog susreta, pozdrav od Veta

Vremenska prognoza

Fair

5°C

Zagreb

Fair

Humidity: 61%

Wind: 3.22 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Go to top