ban_1.gif ban_2.gif ban_3.gif ban_4.gif ban_5.gif ban_6.gif ban_7.gif
HomeO klubu

O klubu

richGradski biciklistički klub Tuškanac osnovan je 2001. godine. Osnivač kluba i idejni začetnik je današnji predsjednik Richard Podsednik. Klub je osnovan prvenstveno u želji da se dobro zabavimo i pobjegnemo iz tmurne nam svakodnevnice na vožnju po lijepoj našoj prirodi.

Godine 2002. u klub su se učlanili najbolji hrvatski biciklisti Iva Ruszkowski, Pavao Roset i Krešo Kette. Iste godine Iva je osvojila prvenstvo Hrvatske, a Pavao je bio drugi, a Krešo treći. Te godine smo organizirali Nacionalno prvenstvo na obroncima Medvednice. Kup Hrvatske osvojili su te godine i Iva i Pavao. To je bio tek početak klupske dominacije na hrvatskoj sceni. Nanizale su se mnoge pobjede u prvenstvenim i kup utrkama. Pridružili su se i novi članovi koji su također pridonijeli mnogim medaljama i trofejima.

Od osnivanja kluba 2002. broj se članova u klubu stalno povećavao. Neki članovi su nas i napustili, ali ih se puno više pridružilo i time doprinjelo brojnosti i kvaliteti kluba. U klub su 2006. godine došli Đani Simčić i Marko Kamber tada najperspektivniji biciklisti Hrvatske. Đani je tu titulu i opravdao jer je trenutno najbolji hrvatski brdski biciklist i državni prvak.

Tragičan događaj pogodio nas je kada je naš član Mario Dodig preminuo od teške bolesti. Mario Dodig bio je dugogodišnji član kluba i jedan od najvedrijih članova. To nas je sve veoma pogodilo i Mario će ostati zauvijek vedar i nasmiješen u našim srcima.

Vremenska prognoza

Fair

5°C

Zagreb

Fair

Humidity: 61%

Wind: 3.22 km/h

gkt logotehnomobilozon-sport-logomilsinglogohfc

Go to top